Ännu mer bageri! Vete, wiener och smördeg.



Förra veckan var ju Håkan Johansson här, och vi gjorde surdeg och stenugnsbak. I torsdags kom han ner igen, och den här gången var det andra bullar (men gud så rolig jag är...). Vetedeg, wienerdeg och smördeg hann vi med, på två väldigt intensiva dagar.





I torsdags kom jag hem vid halv åtta på kvällen. 03.40 var det dags att gå upp igen,
och sticka till tåget. Så här fin stjärnhimmel har nya pågatågen.





Croissanter, både med och utan choklad.










Vi övade på lite olika knutar och kringlor med vetedegen.







Karlsbadersnäckor, med muscovadofyllning och hallon.







Kanelsnäckor med surdeg har jag aldrig gjort innan, men det blev verkligen gott. Det ska vara riktigt smör, och mängder av kardemumma i också. Gissa om vi har levt på bullar de här dagarna! Lite försenat firande av kanelbullens dag, men vi tog igen det ordentligt.









Sånt där som bagare dricker.









Boucheer ska man göra på gesällprovet, så det kändes bra att få prova på det. Men det krävs nog en del övning för att få de riktigt bra. Fina små lock ska de ha, men de på bilden ovanför blev katastrofala i ugnen.







Kommentarer
Postat av: Heeey!

vad gör ni av allt ni bakar? ni kan väl inte äta upp allt och det låter ju lite slösigt om ni kastar det..?

2011-10-10 @ 21:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0