SM unga bagare!


Igår åkte hela klassen + VLC + lärare + rektor + en bebis upp till Göteborg för att se hur det gick för Didrik och Patrik i SM för unga bagare.

SM unga bagare är en tävling för folk under 23 år, som jobbar som, eller utbildar sig till, bagare. 12 finalister får stå och tävla tillsammans. Kvällen innan har de fem timmar till förberedelser, och på tävlingsdagen har de fem timmar på sig att baka matbröd, frukostbröd, vetebröd, wienerbröd och ett skådebröd. Det finns en massa regler för vad allt ska väga och hur mycket det ska vara av varje sort.


Först tittade vi på sista timmen av själva tävlingen. 12 stressade finalister som ska samsas om ugnar och maskiner och samtidigt få till allting perfekt. Jag blev skitnervös.Färdiga skådebröd. Domarna står och tittar vid Didriks bord. De nickade, och jag hörde ordet "fränt", så de måste ha gillat hans masker.Patriks sista minuter. Guuud vad stressad han var.Sen åkte vi till Nordstan, där alla tävlande fick duka upp sina bord och vänta på domen.Patriks bord.Patriks matbröd, frallor och vetebröd.Patriks wienerbröd och skådebröd.Didriks bord.Didriks vetebröd, frallor och wienerbröd.Fler bord. Kims.Linns.Cecilias.Ellens.Efter att juryn först provsmakat allt, och sedan pratat hemligt i några timmar, var det prisutdelning. Susanna Söderman vann. Oj vad fina hennes saker var.Och Didrik tog tredjeplatsen! Ettan till fyran får vara med i juniorlandslaget, och två av dem blir uttagna till att tävla i EM nästa år.Och Patrik kom fyra, alltså har både han och Didrik en chans till EM!Klaaad Didrik! Han fick skriva autografer efteråt.


Jag tror att båda kände sig nöjda, och hela klassen är jättestolt nu! Didde och Putte, vilka hjältar alltså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0