OMFG!

Min chef klagade på att jag inte uppdaterar bloggen. Och man gör ju alltid som chefen säger, så det är väl dags.

Jag är inne på fjärde praktikveckan nu, och det är så kul. Jag trivs bara bättre och bättre. Förra veckan jobbade jag natt, och det är nästan mysigast. Man träffar en massa fulla och pratglada folk på tåget, och sen står man vid ugnen hela morgonen och känner sig skithäftig och pratar om hur bitter man är för att man aldrig gick på rave.

Men sover för lite gör man, och trött blir man, hur roligt det än är. Så att nattjobba hela tiden är nog ingen höjdare. Idag började jag klockan sex istället, och känner mig lite mer normal i huvudet.

Tre veckor, sen börjar skolan igen, och då är det fullt upp. Schweiz-resa och gesällpanik. I maj är själva proven, sen har vi lektioner ett par veckor i juni, och så är det avslutning. Och sen? Sen ska jag tillbaks till Ystad, för jag har fått sommarjobb! Whoop whoop!

Semlor, bröd och ögonlock.Jag hinner för fasiken aldrig blogga. Och när jag har tid är jag för trött. Idag är det semmeldag och jag har jobbat natt. Eftersom jag är lite dum i huvudet sov jag bara fyra timmar innan niotimmarspasset. Nu är jag grymt sugen på att lägga mig, klockan tre på eftermiddagen. Men jag ska hålla mig vaken ett tag till, så att jag inte blir helt förstörd i huvudet imorgon.
Semlor ja. Jag har haft ett riktigt lyxigt år när det gäller det. Fler än jag brukar trycka i mig, och dessutom har jag bara ätit de bästa, från Söderberg & Sara. Den mandelmassan alltså...

Igår hade jag min lediga måndag, och då bakade jag bröd, för att öva lite på att snitta och sånt bra. Lite tråkiga i smaken, men ganska fina ändå.
Nu vill inte ögonen hålla sig öppna längre, trots två muggar kaffe. Godnatt så länge.

Praktiken och semlor

Jag jobbade ju natten till igår, och det gick bra. Det var först när jag var på väg hem som jag kände att jag var trött. Jag fick lägga mig ett par timmar, och sen var jag normal igen.

Min praktikplats är ett stenugnsbageri i Ystad, där det bakas surdegsbröd. Annat också, men en väldig massa surdegsbröd. Jag har varit där en vecka nu, och jag har fått göra hur mycket saker som helst. Croissanter, surdegsbröd, kanelbullar, baguetter, kanapéer och semlor. Det är ju högsäsong för semlorna nu, och på Söderberg & Sara kan man köpa de godaste! 

Nu har jag fem veckor kvar av praktiken, och det är alldeles för lite när man är på världens roligaste arbetsplats.


Behöver jag ens säga att jag lever på bröd nu? Namnam!Kolla in snyggebutterkakan!Marmeladen och the semlorz (och the minisemlorz)!

Iväg och baka bröd

Klockan är tolv på natten och jag ska precis äta middag. Eller frukost kanske det blir... Jag har min första natt på praktiken idag, så jag har sovit lite nu, och om två timmar sitter jag på tåget mot Ystad och Söderberg & Sara.

Jag är jättepepp nu. Kanske inte lika mycket imorgon när jag slutar, men just nu är pigg. Jag ska försöka hinna skriva något mer inlägg snart, om min praktikplats. Första veckan är snart över, och det har varit skitroligt. Jag är så nöööjd! (och lite för hurtig, kände jag nu. Men jag kan inte låta bliii *fnizz*)

Babbel om löpning


Min första lediga måndag började med en liten joggingtur.
Jag har knappt sprungit alls sedan mina benhinnor gav upp. Nu har jag köpt svindyra bra skor, och ska ge det ett sista försök. Så det blir korta rundor högst en gång i veckan, till att börja med. Bara på mjukt underlag, aldrig asfalt. Tåhävningar och hälgång, duscha smalbenen varmt/kallt. Åh vad jag vill att det ska funka!

Dagens 2 km fick mig att sakna det ännu mer. Jag älskar att springa, och det var kallt, halvmörkt och lite lite snö. Min väldigt improviserade klädsel var förvånansvärt lagom. Minst tusen lager, och munskyddet var för jäkla bra!

Har ni tips på vad man mer kan göra åt benhinneinflammation, så skriiiv! Jag är desperat, jag gör vad som helst.

För övrigt har jag fått dåliga nyheter från Stockholm. Det gick inte så bra med skådebrödet. Det rasade, och göteborgs bidrag var, enligt ryktena, sjukt snyggt. Inte bra, inte bra.

Skådebrödet igen


Jag måste bara uppdatera med en lite bättre bild...

Bröd


Idag gick det bättre än förra veckan. Lite ändringar i ugnstempen bara, så blir det grejt.Idag var sista skoldagen innan praktiken. Nu träffar jag inte klassen förrän om sex veckor. Lite synd förstås, men det känns mest roligt nu. Skönt att komma ut i verkligheten ett tag.

Jag gjorde lite bröd, som sagt. Sen var det storstädning och fika. Vi hittade en krukväxt på mikron i lunchrummet. En döende liten skruttig en, som vi inte ens visste att vi hade. Det säger något om hur ofta och noga vi städar där.

Skådebröd

Lååång skoldag. Stack hemifrån sex i morse och kom hem åtta på kvällen. Jag och Didrik var sist kvar, och det kändes som vi aldrig skulle bli klara. Men det blev vi till slut, så nu får ni se vår del av klassens enorma skådebröd, som ska åka bil upp till Stockholm imorgon.
Det är ett bidrag till skådebrödstävlingen på Historiska muséet. Där är ju en brödfestival nu i helgen. Så om ni ska dit, glöm inte kolla.
Projekt

Lite bilder från idag. Hela klassen hjälps åt med samma grej, och imorgon blir vi klara. Vad ska det bliii?