Gesällprovet i bilder

Första delen, alltså bageridelen, är färdig och godkänd. Hela klassen klarade det!
Dagen blev jättelång och jättenervös. Och jättestressig, åtminstone för mig. Det var de himla sockerbullarna som tog en massa tid. Annars skulle vi bara ta ut allt ur frysarna, pensla vete och wiener med aprikotering (det som gör att allt glänser som om det var av plast), lägga på florsocker, fondant och frukt. Och så duka upp allt förstås. Jag var sist färdig, och det känns som om jag inte lyfte blicken från bordet en enda gång under dagen.

När allt var klart gick domarna runt och frågade lite om det vi hade dukat upp, och när vi gick och städade bageriet tittade de igenom allt igen, och gick, till min stora förfäran, lös med våg och kniv för att kolla inkråm och småkaksvikt.

Efteråt blev det i alla fall äntligen mat, och fruktsallad gjord på all överbliven lyxfrukt efter dekoreringen. Och vid sjutiden kom jag hem. Nu blir det en dags vila innan nästa omgång (och jag känner mig redan som om jag varit uppe fem dagar i sträck och sen blivit körd i tvättmaskin).


Först alla foton på mitt bord:Och så lite fler blandade bilder:Imorgon

Imorgon är det första uppdukningen, där vi visar bageridelen och småkakor. Det känns sådär faktiskt, lite läskigt och lite dåligt. Lite kul också förstås...

Gesällen - Dag 2

Det kommer bli fyra jobbiga veckor.

Jaja, här är en bild på fokuserade klasskompisar i bageriet idag.

Gesällen - dag 1

Om det fortsätter såhär lär det inte bli något gesällbrev för mig...

Nu börjar gesällen

Tiden har gått alldeles för fort, och jag har knappt hunnit skriva här.

Gesällen börjar IMORGON! Herreguuud. Just nu är det inte alls kul, bara oro och... skräck. De tre senaste dagarna i skolan gick jag hemifrån vid fem på morgonen och kom hem igen sju på kvällen, för att hinna öva på så mycket som möjligt. Och i torsdags hade jag en sån där dag när ingenting går som man vill. Jag misslyckades med att temperera choklad och kände mig allmänt sämst i världen. Jag fick verkligen inte gjort någonting, och nu har man inte råd att slösa bort dagar sådär.

Det går upp och ner. Ibland vill jag lägga mig och gråta för att jag är säker på att allt kommer bli fult, och ibland känns det helt okej. Vissa saker kommer inte bli alls som jag vill, men det går bra ändå.

Men imorgon är vi igång. Vi börjar med bageridelen, som håller på i två veckor. Lördagen efter ska vi duka upp allt på egna bord, för att domarna ska titta på det, bedöma och sätta betyg. Efter det börjar konditoridelen, som jag är mest nervös för.

Allt jag ska göra de första två veckorna. Jag måste bli klar tidigare, för då får jag börja på konditoridelen. Och där behöver jag verkligen extra tid.Schemat för morgondagen är färdigt. Så nu kör vi!

Svar på kommentar
Hej! Jag minns inte exakt, men det var nog en eller två veckor (inte mer än två) efter sista ansökningsdatum som jag fick veta att jag skulle komma på arbetsprovet.
Hoppas det går bra för dig, så ses när det är dags för provet :)