Skolan börjar med ymnighetshorn




Praktiken är slut, och jag får klara mig utan Söderberg & Saras stenugn ända till sommaren. Jag var inte dirr pepp på skola igen, men nu när vi väl har börjat är det förstås roligt. Vi hade teori i måndags. Alltså inte för att vara sån, men blööööörk. Hur fasen klarade jag av att sitta stilla i klassrum hela dagarna när jag gick på gymnasiet?  Det   är   så   tråkigt !

Men igår började vi på riktigt, med Jørn från Odense. Han lärde oss hur man gör mini-ymnighetshorn , och så hann vi göra lite marsipanfigurer också. Ymnighetshorn = Ganska danskt traditionellt bakverk, som man gör av mandelmassa och äter vid festliga tillfällen så som bröllop och frukost.



Didriks Dekorationer (Skitbra namn på Didriks ännu icke existerande företag. Om han vill sälja sugarpasteblommor och ätbart glitter TEX).


Jag och Sanne klistrar.


Jag blev färdig.


Sen åt Didrik upp mitt ymnighetshorn, och idag sa han att han nog aldrig kommer tycka om mandelmassa igen...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Matbloggstoppen
RSS 2.0